2018-05-30Souper #94

Souper #94

De laatste maandag van mei hadden wij ontwikkelaar Allard Leijten (Leyten Vastgoed) en Jules Hercules (Ovium) te gast. Een avondje over ontwikkelen en beleggen. Daar konden alle gastheren iets van leren op het terras van restaurant Huson.

Leyten Vastgoed is een zelfstandige vastgoedontwikkelaar en belegger. Zij beleggen hoofdzakelijk in zelfontwikkeld vastgoed met een eigen ontwikkel- en vastgoedmanagementorganisatie. Allard leidt samen met zijn broer het bedrijf dat mijns inziens hoogwaardige gebouwen realiseert. Ovium adviseert vastgoedbedrijven, multinationals en financiële instellingen. Jules heeft een verleden bij Robeco, Deloitte en Lips Capital Group en sinds 2008 is hij partner bij Ovium. Jules maakt voor diverse ontwikkelaars en beleggers een business case voor (her)ontwikkeling van een pand of plek.

In sneltreinvaart werd ons deze avond uitgelegd hoe financiering van vastgoed werkt. Het onderscheid tussen een familiebedrijf en een institutionele organisatie werd duidelijk. En ik had niet verwacht dat dit zo creatief kan zijn. Meer van dit soort gasten bij volgende soupers!