2017-06-01Souper #85

Souper #85

De laatste maandag van mei schoven Francien van Westrenen (Stroom) en Otto Trienekens (Veldacademie) bij ons aan in restaurant Huson.

Francien van Westrenen is kunst- en cultuurwetenschapper en als programmamaker Architectuur verbonden aan Kunstcentrum STROOM Den Haag. Stroom zet de verbeelding in om het denken over maatschappelijke ontwikkelingen en vraagstukken te verrijken en te verhelderen. Elf jaar lang was Stroom ook het lokale Architectuurcentrum. Alhoewel deze rol inmiddels is overgenomen door Platvorm Stad weerhoudt het hen er niet van door te gaan met interessante activiteiten.

Otto Trienekens is architect van Vertex en heeft in samenwerking met de gemeente Rotterdam de Veldacademie opgericht. De veldacademie heeft jarenlang ervaring met het doen van ontwerpend onderzoek naar Rotterdamse stedelijke vraagstukken, in samenwerking met onderwijs. Inmiddels is AIR ook bij hen ingetrokken en wordt er nauw samengewerkt aan het publieke debat.

In een fascinerende avond leerde we hoe stadsontwikkeling door ontwerpend onderzoek, kunst en publieksactiviteiten soms wel goed samen gaat met de gemeente en soms ook niet.